Muffins med soltorkad tomat & basilika

Jenny kom in till mig med två underbara kok-/bakböcker. En heter kort och gott "Muffins" och är helt enkelt en stor bok enbart om och med recept på muffins, däribland matmuffins.
Så detta recept är taget därifrån.
En sats à 12 muffins:
- 5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 ägg
- 2 dl gräddfil
- 1 dl mjölk
- 1 dl matolja
- 1 dl cocktailtomater, halvtorkade (jag tog soltorkade tomater)
- 10 blad basilika, riven
- svartpeppar
- 1 mozzarella
Blanda alla torra ingredienser för sig och vispa ihop de blöta för sig, och rör därefter ihop smeterna. Blanda sedan ner tomater, basilika och svartpeppar. Jag skar upp mozzarellan och hade även ner den, men i receptet står det att man ska skiva den och lägga en skiva på toppen av vardera muffin.
Häll ner smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca. 15-20 minuter.

Kommentarer
Trackback