Matiga fetascones


Jag tycker om att bryta mitt bröd i småbitar och äta upp det. Och jag tror att det är sättet jag äter bröd på som gör att jag älskar bröd så mycket. Jag tror att det är för det där lilla engegemanget, inblandningen i maten, man gör något, inte bara öser i sig maten. Typ. Eller vad vet jag. En tanke.
Jag tycker alltså om att äta bröd på mitt lilla sätt.
Här kommer ett recept på ett lättbakat, gott och matigt bröd man kan käka som mellanmål eller lunch/middag, men då egentligen gärna med sallad till. Men jag är lite lat.
2 port:
- 3 3/4 dl vetemjöl
- 1 tsk örtsalt
- 1 tsk bakpulver
- 50-75 g fetaost
- 1 rejäl handfull färsk spenat
- 1 msk torkad timjan
- 2 vitlöksklyftor
- 1 3/4 dl vatten/mjölk
Blanda alla torra ingredienser. Smula ner fetaosten eller skär den i små bitar och ha ner det, tillsammans med grovhackad spenat, timjan och pressad vitlök. Salta och peppra även eventuellt. Rör ner vätska och arbeta till en fast deg. Klicka slarvigt ut det på en bakplåtspappersklädd plåt, som jag gjorde, eller forma två stora kakor som du plattar till med mjölad hand, och skåra ett kryss i mitten.
Kör in i mitten av ugnen i 225° i ca. 15-20 minuter.

Kommentarer
Trackback