Hallonwhoopies

Den lata, kak-amerikanska varianten på macarons. Istället för den krispiga, fina kakutsidan på macarons, så får man en mjuk kaka med smörkräm/frosting mellan, som en kaksandwich.
De e najs.
Jag undrar om Whoopi Goldberg gillar dessa härligheter. Nu var jag rolig. Muh.
Dessa är med hallonsmak.
Fina sommartider, va?
Jag vet inte riktigt vad det är med mig. Fjantig tycks jag blivit.
Rosa >:C
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 1/2 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl mjölk
- några droppar röd karamellfärg
Vispa socker och smör luftigt. Blanda ner ägg. Rör därefter ner mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, till du har en tjock, jämn smet. Rör sist ner mjölken.
Spritsa ut små kakor, typ samma storlek som en 5-krona, på en plåt med bakplåtspapper. In i 175° i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna (på galler).
Gör hallonkrämen så länge:
- 150 gram smör, rumstempererat
- 5 dl florsocker
- 3-4 msk hallonsylt
Enkelt nog?
Blanda ner florsockret i smöret, rör om till en jämn smet, och så ner med hallonsylten. Det blir tillräckligt rosa utan någon karamellfärg, åtminstone för mig (jag tog mammas egna hallonsylt gjord på endast mosade hallon tror jag...).
Ställ in i kylskåpet tills kakorna är tillräckligt avsvalnade och hårda att börja breda på.
Ja. Bred eler spritsa på krämen på ena halvan, lägg på andra.
Voilà.
Whoopies.
Trackback