Grovt lingonbröd


Var lite uttråkad och vi hade ändå inget bröd hemma - så varför inte baka något gott, grovt bröd med härlig sötma från lingon så man har till frukost nästa morgon? Faktiskt riktigt saftigt. Som min syster sa "det liksom smälter i munnen". Jag har i allmänhet svårt för bröd med frukt i, men lingonsylt funkar sannerligen. Det ger det bara en saftighet, och som sagt, en aning sötma.
Receptet är taget från Icas webbplats:
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl rågmjöl
- 1 dl solrosfrön (jag tog hälften solrosfrön/hälften pumpakärnor)
- 1/2 dl krossade linfrön
- 1/2 dl rågkross
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 5 dl naturell yoghurt (jag tog dock filmjölk - fungerar lika bra)
- 1 dl lingonsylt
Blanda alla torra ingredienser, och rör därefter ner yoghurt och lingonsylt. Du ska ha en riktigt kladdig deg.
Stjälp ner degen i en smörad brödform, och baka i nedre delen av ugnen i 175° i ca. en timme.
Låt brödet svalna på galler.


Kommentarer
Anonym
mmm det ser så grovt ut!
Trackback