Grovt lingonbröd





Var lite uttråkad och vi hade ändå inget bröd hemma - så varför inte baka något gott, grovt bröd med härlig sötma från lingon så man har till frukost nästa morgon? Faktiskt riktigt saftigt. Som min syster sa "det liksom smälter i munnen". Jag har i allmänhet svårt för bröd med frukt i, men lingonsylt funkar sannerligen. Det ger det bara en saftighet, och som sagt, en aning sötma.

Receptet är taget från Icas webbplats:

- 5 dl vetemjöl
- 2 dl rågmjöl
- 1 dl solrosfrön
(jag tog hälften solrosfrön/hälften pumpakärnor)
- 1/2 dl krossade linfrön
- 1/2 dl rågkross
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 5 dl naturell yoghurt
(jag tog dock filmjölk - fungerar lika bra)
- 1 dl lingonsylt

Blanda alla torra ingredienser, och rör därefter ner yoghurt och lingonsylt. Du ska ha en riktigt kladdig deg.
Stjälp ner degen i en smörad brödform, och baka i nedre delen av ugnen i 175° i ca. en timme.
Låt brödet svalna på galler.



Kommentarer
Anonym

mmm det ser så grovt ut!

2012-05-28 @ 23:52:35


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0