Fräsch chévretarte

Det här är mitt egna lilla hopkok, typ som en blandning mellan en fräsch pizza och en paj. En lite smalare pajdeg och en fyllning utan ägg, utan bara stora fina skivor tomat med färska spenatblad, goda gröna oliver, god chévre och timjan.
Inte fullt lika mäktigt som en fet paj, men VÄLDIGT, väldigt god och lagom, med krispig yta, och som sagt, fräsch.
4 port:
- 75 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 100 g kesella
- 1 ägg
Skär smöret i små, små kuber och smula ihop det med mjölet. Arbeta ner kesellan, och till sist ägget. Jobba ihop en jämn, smidig deg.
Kavla ut degen till en tunn, rund kaka.
- 2 tomater
- 2 nävar färska spenatblad
- några oliver
- ca. 100 g chévre
- 1 msk torkad timjan
- lite örtsalt och peppar
Skär tomaterna i tunna, fina skivor och placera ut över pajdegen, och likaså med spenatbladen och oliverna. Skär även chévreosten i fina skivor och placera ut. Strö över lite timjan och salt och peppar.
Vik över pajdegens kanter lite över fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i 200° i ca. 30 minuter.

Kommentarer
Ange
Kom och laga mat till mig
Trackback