Falafel
Hann inte fota de här.
En vegetarisk klassiker antar jag.
Mor och jag försökte fritera dem här jävlarna. Men det gick inte alls så bra. Men det gick bra att steka dem. Så det gjorde vi.
Sedan fick de hyssas in i ugnen i 250° på grill ett tag så de fick lite yta. Alltså inte det mest lyckade jag gjort, men rätt goda! I guess det är nåt man ska käka i pitabröd med en massa sås och sånt.
- 5 dl kokta, avrunna kikärter
- 1 liten, finhackad lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk hackad färsk persilja
- 1 msk hackad färsk koriander
- (2 tsk malen spiskummin) detta hade inte vi så det skippades
- salt & peppar
- 1/2 tsk bakpulver
- lite mjöl + sesamfrön
- lite olja
Om du har matberedare är det awesome. Om du har mixer är det bra, men lite jobbigare. Kör kikärter i matberedaren till puré, addera därefter lök, vitlök och sedan kryddorna. Rör även ner bakpulvret.
Forma till bollar och rulla i lite mjöl och sesamfrön. Fritera i olja, eller mycket lättare - som vi gjorde - stek dem i olja på ganska hög värme.
En vegetarisk klassiker antar jag.
Mor och jag försökte fritera dem här jävlarna. Men det gick inte alls så bra. Men det gick bra att steka dem. Så det gjorde vi.
Sedan fick de hyssas in i ugnen i 250° på grill ett tag så de fick lite yta. Alltså inte det mest lyckade jag gjort, men rätt goda! I guess det är nåt man ska käka i pitabröd med en massa sås och sånt.
- 5 dl kokta, avrunna kikärter
- 1 liten, finhackad lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk hackad färsk persilja
- 1 msk hackad färsk koriander
- (2 tsk malen spiskummin) detta hade inte vi så det skippades
- salt & peppar
- 1/2 tsk bakpulver
- lite mjöl + sesamfrön
- lite olja
Om du har matberedare är det awesome. Om du har mixer är det bra, men lite jobbigare. Kör kikärter i matberedaren till puré, addera därefter lök, vitlök och sedan kryddorna. Rör även ner bakpulvret.
Forma till bollar och rulla i lite mjöl och sesamfrön. Fritera i olja, eller mycket lättare - som vi gjorde - stek dem i olja på ganska hög värme.

Kommentarer
Trackback