Linfröbröd

Jag ville baka bröd.
- 50 g jäst
- 8 dl vatten, fingervarmt
- 2-3 tsk salt
- 2-3 msk mörk sirap/bröd sirap
- 2 dl rågmjöl
- 4 dl krossade linfrön
- ca. 13-14 dl vetemjöl
Smula ner jästen och häll över det fingervarma vattnet. Låt det smälta samman. Rör ner salt och sirap, och arbeta ner mjölet lite i taget. Vetemjölet är jag lite osäker på då jag bara hällde på tills degen släppte bunkens kanter.
Täck över och låt jäsa i en timme.
Arbeta ut degen på mjölat bakbord och forma två limpor. Lägg de i varsin smörad bakform, täck över och låt jäsa i ytterligare ca. 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 225° i ca. 30 minuter.

Kommentarer
Trackback