Studenttårta: Black- & white magic cake





Åh.Hå.Hå.Åh. Smakade inte på den här förrän nu dagen efter.
Blev mycket jävla god om jag får säga det själv.
Jättemoist chokladkaka (black magic!) - nästan på gränsen till lite kladdkaksaktig men med så mycket mer chokladsmak, och större - med maffig chokladfrosting och vit sugarpaste utanpå.

Första våningstårtan jag gjort. Och visst, så himla fager blev den ju inte, men är fan nöjd ändå. Satt och googlade genom massvis med internetsajter som talade om hur den ska hållas uppe. Det fick bli avklippta sugrör som förstärkning innuti tårtan, tillsammans med papperstallrikar som mellanlager.

Receptet är översatt från amerikanska mått. Och vad förskräckt man blev när man skrev 9,5 jävla deciliter socker. Men det var ju faktiskt tre stora tårtor ovanpå varandra. Och dessutom åts bara hälften upp.
Så jag och min syster sitter nu med ett himmelrike framför oss. Mmmmmmm.

- 8 1/3 dl vetemjöl
- 9 1/2 dl socker
- 3 1/5 dl kakao
- 1 msk + 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
- 4 ägg
- 4 3/4 dl starkt kaffe
- 4 3/4 dl filmjölk
- 2 1/3 dl rapsolja
- 2 tsk flytande vaniljessens

Blanda mjöl, socker, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en stor bunke. Gör en grop i mitten, och häll ner ägg, kaffe, filmjölk, olja och vanilj. Vispa med elvisp på mellan effekt i ett par minuter.
Smörj och mjöla tre kakformar i tre olika storlekar (jag hade 27, 24 och 17 cm) och fördela smeten jämnt i dem. Baka i varmluftsugn i 175° i 25-40 minuter, beroende på storleken på dem (i varmluftsugn kan du ha 2 i taget).
Låt svalna helt.

Frosting till 3 tårtor: (fick faktiskt lite över t.o.m)

- 180 g rumstempererat smör
- 3 paket florsocker
(ja, TRE paket)
- 1 1/2 dl kakao
- 300 g philadelphiaost

Placera varje tårta på en tårtbricka, eller som jag gjorde, bara på varsin vanlig papperstallrik (till den minsta tårtan får man klippa till brickan så den inte sticker ut under). Täck varje tårta som vanligt, med ett lager i mitten också. Täck även med marsipan/sugarpaste om så önskas.
För att montera ihop: Tryck ner ett sugrör i mitten på den understa tårtan, knip igen precis där den sticker ut från tårtan, lyft upp igen och klipp av, så röret är exakt samma höjd som tårtan. Klipp till några sådana rör och stick ner en i mitten igen, och sedan typ diametern runt där nästa tårta kommer sitta, men var försiktig så att ingen kommer sticka upp utanför den övre tårtan.
Gör detsamma på nästa tårta, men inte den översta, obviously. Och placera dem ovanpå varandra.
Trackback

RSS 2.0