Rabarbermuffins med vit choklad
Mamma är så duktig, hon odlar så mycket ute på landet. Bland annat en massa rabarber (eller det har väl varenda familj som har hus på landet vid denna tid på året), och paj kommer det bli så mycket av ändå i sommar, så tänkte baka lite muffins på dem.
Blev tydligen poppis!
Använde mig av Allt Om Mats recept - var kul att se förvånade, tillfredsställda blickar när man märkte att det var vit choklad i också. Fett somrigt och bra. Och ävenbra då man kan frysa in de man misstänker, av någon anledning inte kommer käkas upp samma dag, och bara ta ut och tina dem när man får gäster, eller bara är sötsugen typ.
Jag är så himla trött. Så jag orkade inte ta någon bild på insidan, ni får helt enkelt föreställa er sockersöta rabarberklumpar med smält vit choklad i mitten.

- 150 g rabarber (jag tog ca. 3,5 stjälkar, ingen aning om hur många gram det är)
- 2 1/2 msk strösocker +
- 1 dl strösocker
- 100 g smör, halvsmält/rusmvarmt
- 1/2 msk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 100 g vit choklad
Tärna rabarberna och blanda med 2,5 msk socker. Vispa ihop socker och smör i separat skål, och tillsätt ägg och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver separat, blanda ner i äggsmeten, och ha ner grovhackad vit choklad. Rör sist ner hälften av rabarberna, fördela i muffinsformar, och dekorera om du så önskar med resten av rabarberna. Det gjorde jag, men de smälte ner i resten av muffinssmeten, så de syntes ändå inte :C
Baka i mitten av ugnen i 175° i ca. 25 minuter.
Blev tydligen poppis!
Använde mig av Allt Om Mats recept - var kul att se förvånade, tillfredsställda blickar när man märkte att det var vit choklad i också. Fett somrigt och bra. Och ävenbra då man kan frysa in de man misstänker, av någon anledning inte kommer käkas upp samma dag, och bara ta ut och tina dem när man får gäster, eller bara är sötsugen typ.
Jag är så himla trött. Så jag orkade inte ta någon bild på insidan, ni får helt enkelt föreställa er sockersöta rabarberklumpar med smält vit choklad i mitten.

- 150 g rabarber (jag tog ca. 3,5 stjälkar, ingen aning om hur många gram det är)
- 2 1/2 msk strösocker +
- 1 dl strösocker
- 100 g smör, halvsmält/rusmvarmt
- 1/2 msk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 100 g vit choklad
Tärna rabarberna och blanda med 2,5 msk socker. Vispa ihop socker och smör i separat skål, och tillsätt ägg och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver separat, blanda ner i äggsmeten, och ha ner grovhackad vit choklad. Rör sist ner hälften av rabarberna, fördela i muffinsformar, och dekorera om du så önskar med resten av rabarberna. Det gjorde jag, men de smälte ner i resten av muffinssmeten, så de syntes ändå inte :C
Baka i mitten av ugnen i 175° i ca. 25 minuter.
Trackback