Minitårta för en







Skulle också vilja komma hem mitt i natten, hitta en lapp på dörren att gå till kylskåpet, öppna luckan och finna en liten minitårta alldeles för mig själv :D

Min syster är jättefin och superduktig. Hon hade precis vernissage med på Arkitekturhögskolan och ställde ut sin mycket fina, detaljrika modell.
Hon förtjänade den här. Minst.

Nu bakade jag faktiskt kakan fördelade i två stycken suffléformer, men det blev riktigt lagom för en hög och fin minitårta. Annars kan man halvera satsen och bara baka i en suffléform, men då får man en lite plattare tårta.

- 6 msk vetemjöl
- 6 msk socker
- 2-3 msk kakao
- 1/2 - 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 6 msk rapsolja
-63 msk mjölk
- 2 ägg


Blanda alla torra ingredienser, och vispa därefter ner de blöta. Fördela smeten i två stycken suffléformar, som är smörade och mjölade.
Baka i mitten av ugnen i 200° i ca. 20 minuter, eller tills stickan kommer ut torr. Låt svalna lite i formarna, innan du stjälper upp dem för att svalna på galler.

Frosting:
- 100 g philadelphiaost
- 1 dl florsocker
- några droppar valfri karamellfärg

Bara vispa ihop!

Mina kakor blev sådär fint uppuffade på toppen, så underkakan skar jag av den lilla toppen på och käkade upp själv. Bred på ett lager frosting på den. Skär överdelen på hälften i vågrätt riktning, bred på frosting, och sätt på toppen. Du har alltså tre delar med två frostinglager. Bred frosting på resten av tårtan, och garnera efter humör!
Trackback

RSS 2.0