Vegansk cashewgrädde
Ush vad äckligt det låter. Men faktiskt ett gott smakrikt, nötigt alternativ till grädde när man lagar mat! Och därtill så jävla enkelt att göra.
Vet inte riktigt hur mycket det här blev, men cirka en flaska på typ 33 cl gissar jag.
Och allt man behöver är 2 dl cashewnötter och vatten.
Skölj nötterna i en sil i en minut. Lägg dem i en förslutningsbar burk och häll på vatten så det precis täcker alla nötter. Slut till med locket och ställ i kylskåpet över natten.
Skölj nötterna och lägg i en mixer. Häll på vatten så det täcker 1-2 centimeter över nötterna, beroende på hur tjock du vill ha grädden (ju mer vatten desto mer lättmjölksaktigt blir det, ju mindre vatten desto mer tjock gräddaktigt).
Kör i mixern i ca. 5 minuter, tills du fått en helt jämn vätska.
Tydligen ska detta hålla i kylskåpet i ca. 4 dagar, och i frysen i ca. 3 månader.

Kommentarer
Trackback