Lantbröd

Typ. Enklaste brödet man kan göra.
Vitt, luftigt med krispig yta.
- 25 g jäst
- 2,5 dl fingervarmt vatten
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- ca. 7 dl rågsikt
- lite vatten + sesamfrön
Lös upp jästen i den fingervarma vattnet, rör ner olja och salt. Arbeta därefter ner mjölet lite i taget, och knåda tills degen är blank och smidig, och släpper bunkens kanter.
Täck över och låt jäsa i 40 minuter.
Arbeta ut på mjölat bakbord till en limpa, placera i en smörad brödform, täck över och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Pensla ytan med lite vatten och strö över lite sesamfrön, och baka sedan i nedre delen av ugnen i 200° i 30 minuter.

Kommentarer
Ange
Snart kommer jag över och äter upp dina bakverk hehe
Trackback