Lantbröd



Typ. Enklaste brödet man kan göra.
Vitt, luftigt med krispig yta.

- 25 g jäst
- 2,5 dl fingervarmt vatten
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- ca. 7 dl rågsikt

- lite vatten + sesamfrön

Lös upp jästen i den fingervarma vattnet, rör ner olja och salt. Arbeta därefter ner mjölet lite i taget, och knåda tills degen är blank och smidig, och släpper bunkens kanter.
Täck över och låt jäsa i 40 minuter.
Arbeta ut på mjölat bakbord till en limpa, placera i en smörad brödform, täck över och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Pensla ytan med lite vatten och strö över lite sesamfrön, och baka sedan i nedre delen av ugnen i 200° i 30 minuter.


Kommentarer
Ange

Snart kommer jag över och äter upp dina bakverk hehe

2012-07-06 @ 00:17:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0