Sega chokladkakor


Som kladdkaka fast i cookieformat! Sega, chokladiga, härliga kakor. Dessutom glutenfria. Och skitenkla att göra.
Tillägnade Saga. Hon är sjuk, men kan se fram emot kakor på posten! :D
Ca. 20 st:
- 2 1/2 - 3 dl florsocker
- 1 krm salt
- 1 1/4 - 1 1/2 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 3/4 dl grovhackade nötter
- 2 äggvitor
Blanda alla torra ingredienser (börja med att ta de mindre mängderna florsocker och kakao för att sedan lägga till mer om det behövs), och vispa ner äggvitorna med elvisp till en jämn smet. Den ska vara så pass fast så att den går att klicka ut på plåten men att den efter ett litet tag rinner ut lite grann.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper (helst 2 plåtar med stora mellanrum, så att kakorna inte rinner ut i varandra sedan i ugnen) och baka mitt i ugnen i 175° i 8 minuter.
Låt svalna helt på plåten innan du avlägsnar dem.

Kommentarer
Trackback