Baguetter


Vadå Frankrike. Varför dra på lyxsemester till Frankrike när man kan få nygräddade, färska, varma, krispiga, supergoda baguetter hemma i sitt eget kök?
Mmmm vad värt <3
Kan definitivt rekommenderas över att köpa mediokra fabriksbröd från Coop.
- 1 paket jäst, à 50 g
- 5 dl fingervarmt vatten
- 2 tsk salt
- 1 msk olivolja
- ca. 13 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke och slå på vattnet, rör om tills det smält samman. Rör ner salt och olja. Arbeta ner mjölet lite i taget, och knåda tills degen är slät och smidig, släpper bunkens kanter, men är fortfarande en aning kladdig.
Strö över lite mjöl och täck över för att jäsa i en timme.
Arbeta ut degen på mjölat bord och dela på tre. Forma till tre baguetter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skåra om så önskas, pensla med lite vatten och strö eventuellt över lite flingsalt, eller varför inte rosmarin?
Baka i mitten av ugnen i 225° i 25 minuter.
Låt svalna på plåten utan att täcka över med kökshandduk, då blir ytan krispigare.
Eller så äter du upp dem direkt <3

Kommentarer
Matthea
Gjorde de igår och var glad överraskad hur fina de blev! Tack för receptet. :)
Svar:
Elin
Trackback