Våfflor



Grattis försenat på våffeldagen :D

Till typ 4 pers (från Icas webbplats):

- 125 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl kallt vatten

Smält smöret. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg och bakpulver - inga klumpar! Rör ner smöret och vattnet.
Värm upp våffeljärnet, smörj med lite smör och häll på lite smet och stek tills de blir gyllenbrunigt goda. ICa hade bra tips - lägg dem på galler så de håller sig frasiga. Jag la våra på en tallrik med kökshandduk över så de skulle hålla sig varma. De översta var godast att äta. De understa var soggy, som man säger på engelska - finns det över huvud taget ett bra ord för det på svenska? "Blöta"? Nä.
Servera med en barnsligt stor mängd vispgrädde och sylt. Mm.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0