Påskiga makroner


Men ja.
Driver man en jäkla mat/bakblogg är väl de här franska satarna ändå dessvärre obligatoriskt till slut i dessa jäkla smågulligapluttsötfranskatider. Mhm.
Första gången blir för mig alltid mer eller mindre misslyckat. Och tyvärr kan jag en gång som denna inte vifta bort det med ett "äh - det är smaken som räknas!" nänä - dessa små djävlar är fina för estetikens skull.
Töntiga är vad de är >:C
Och så passar jag på att gratta den supersköna Angelinn på födelsedagen för att jag är världens sämsta kompis och glömmer bort. Faktiskt gjorde jag de här med dig i åtanken. Som typ. En variant på tårta på distans (distans tycks ju vara lite av min grej nu för tiden). Tjoho!
- 3 dl florsocker
- 90 g mandelmjöl (skållad mandel som du mixar till fint mjöl)
- 1 dl äggvita (nästan exakt 3 st)
- 1/2 dl strösocker
- några doppar hushållsfärg om du så önskar göra dom princessigfjuttitgtoiweoaidsoij ölm MEN DET ÄR JU PÅSK
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1 1/2 - 2 dl florsocker
- 1 1/2 tsk florsocker
- 1 äggula
Ja!
Sikta ner florsockret i en bunke, och sikta därefter även ner mandelmjölet. Blanda ihop.
Vispa äggvitan separat tillsammans med sockret till en marängsmet (du ska kunna vända upp-och-ner på bunken utan att skiten rinner ut - så hård ska den vara). Sikta ner mjölblandningen lite i taget, och vänd försiktigt ner det. Droppa ner färgen om du ska ha det och blanda om.
Spritsa ut småkakor på en bakplåt med bakplåtspapper, och låt stå och vila i ca. en timme. Detta gör tydligen så att de inte spricker i ugnen (aavisst - titta på mina :C )
Nu stod det i receptjäveln att man ska baka i mitten av ugnen i 12 minuter och absolut inte öppna ugnsluckan. Detta gjorde jag med de gröna. De blev misslyckade.
Jag bakade de rosa i nedre delen av ugnen i ca. 20 minuter och öppnade luckan sista minutrarna. De blev nästan lyckade.
För över bakplåtspappret till en bänk och låt dem svalna.
För smörkrämen blandar du helt enkelt allting och vispar gott och väl ihop till en krämig sak. Även här kan du tillsätta hushållsfärg.
Lägg ihop kakorna två och två med smörkräm emellan, och förvara i kylskåpet.
Glad påsk...
Trackback