Kavringstårta och påskägg



Denna tillsammans med ett helt vanligt kokt ägg, potatis och märkvärdigt nog senap, tyckte jag var en fullständigt tillräckligt alternativ till den klassiska påskmaten med sill. Ja - senap, kokt ägg och potatis var gott, jag tror det var som det alternativa senapssillen eller något. Ok, jag må vara konstig men det är faktiskt okej att vara det. För det var gott.

Detta är emellertid typ den enklaste smörgåstårtan man kan göra, och därtill supergod.

- 1/2 - 1 kavring typ 350 g
- 1/2 - 1 burk creme frâiche
- 150 g riven västerbottenost
- 1 vitlöksklyfta
- salt & peppar
- lite bregott

Egentligen ska man baka kavringen själv så man har den hel, och därefter skiva den på längden. Nu köpte jag en färdigskivad - men det tycktes fungera utmärkt i alla fall.
Rör ihop creme frâiche, ost, vitlök och salt och peppar. Lägg två skivor bröd - om du köpt färdigskivat - bredvid varandra, smöra, och bred på lite oströra. Och så varva brödskivor och röra, och avsluta med bröd högst upp. Klart!

Och så hade vi konstnärlig eftermiddag här ute på landet också. Mycket fint.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0