Chocolate chocolate chip cookies





Victor var sötsugen och jag var baksugen.
Vilken perfekt kombination.

Småkakor var ju länge sedan man gjorde, tycker jag. Av någon anledning spelade min hjärna lite tricks på mig och förde något sorts önsketänkande - jag var helt övertygad om att blockchokladen jag hittade här var vit. Men inte förrän jag planerat hela bakandet och öppnade paketet efter resten av smeten var klar, märkte att det klart och tydligt stod "mörk". Hm.

Blev *extremt* goda i alla fall, om jag får säga det själv. Spröda på utsidan men sådär gooey chokladsega i miten, med knapriga nötter och smältande chokladbitar.

Jag blandade i lite nötter också, eftersom jag tycker choklad och nötter är bland de bästa kombinationerna. Ja juste, och så är detta bara en halv sats, men jag fick ändå ut 20 kakor - som ändå blev större än vad jag hade trott.

- 100 g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- ca. 75 g hackad choklad
- ca. 1 dl hackade valfria nötter
(jag tog mandel denna gång, då det var det huset hade att erbjdua :) )
- 0,25 - 0,5 dl sirap

Tärna smöret, och blanda ihop det med händerna med de torra ingredienserna. Ha ner chokladen, nötterna och arbeta ihop allt med sirapen. Nu kan du antingen forma degen till en rulle och skära ut kakor, eller om kniven inte är tillräckligt vass så formar du helt enkelt kakorna själv.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175° i ca. 10 minuter. Låt svalna en aning på plåten först, och för sedan över dem till galler där du låter de svalna helt (men tips är att småkakor alltid är godast direkt från ugnen...).
Trackback

RSS 2.0