Snabbare honungsbröd





Jag gillar att dekorera mina bröd :) Jag gillar hjärtan.

Förut gjorde jag ett sååååå himla gott honungsbröd (http://elinsproviant.blogg.se/2011/october/himmelskt-honungs-grotbrod.html) men här kommer en lite snabbare variant med bakpulver/bikarbonat istället. Men även mycket gott. (allt med honung och kanel är faktiskt gott) Juste! Och så kan man förstås byta ut havremjölk/filmjölk mot något annat om man vill, bara köra på filmjölk eller yoghurt eller whatever liksom.

- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1/3 tsk salt
- 7,5 dl rågsikt
- 2,5 dl fint rågmjöl
- 2,5 dl havremjölk
- 2,5 dl filmjölk
- 1 dl honung

Blanda alla torra ingredienser väl, och blanda de blöta i separat skål. Arbeta därefter ner mjölk- och honungsblandningen ner i mjölet lite i taget, tills du får en fast, tjock smet. Klicka ner i en smörad bakform (jämna gärna till på toppen och dekorera!) och baka i nedersta delen av ugnen i ca. 50 minuter. Klart! Låt brödet stå och vila en stund på galler innan du skär i det. Annars klibbar det ihop sig!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0